Disse 7 ting skal du overveje, når du vælger køreskole i Vejen

Disse 7 ting skal du overveje, når du vælger køreskole i Vejen
Valg af køreskole i Vejen

Hvor du skal tage dit kørekort, er en af de største beslutninger du kommer til at træffe, og det kræver meget overvejelse. I Vejen er der en håndfuld køreskoler, der alle tilbyder dig, at du kan tage dit kørekort hos dem. Så hvem skal man vælge? Nedenfor har vi skitseret de vigtigste ting, du skal overveje inden du vælger køreskole, og selvfølgelig også fremhævet, hvad køreskolenPLUS tilbyder inden for hvert af de 7 ting du bør overveje, inden du træffer dit valg.

1. Beståelsesprocent

Ikke alle køreskoler offentliggør deres beståelsesprocent, så det kan være svært at sammenligne dette. Vi havde i 2018 en beståelsesprocent ved køreprøven på 94%! Landsgennemsnittet ligger på ca. 70%. Det er godkendt!

2. Beliggenhed

De fleste køreskoler i Vejen ligger lige i centrum, og alle køreskolerne ligger i gå-afstand fra både VBC og Vejen Gymnasium. KøreskolenPLUS ligger i Vejen Idrætscenter, hvilket er lige ved siden af gymnasiet, og meget tæt på Askov.

3. Din kørelærer

Du kommer til at tilbringe mere end 50 timer sammen med din kørelærer, når alt regnes sammen. Det er derfor vigtigt, at du har en god kemi med din kørelærer. Desuden er det også særdeles vigtigt, at din kørelærer er dygtig, og formår at udfordre dig lige tilpas meget til, at du lærer det du skal, så effektivt som det er muligt for dig. Der er stor forskel på, hvor meget de enkelte køreskoler når at lære deres elever på de 24 lektioner der er inkluderet i lovpakken.

4. Anmeldelser

Vælg en køreskole med et godt ry. Pas på med at vælge køreskole, blot fordi mange vælger den pågældende køreskole. Det betyder ikke det er den rigtige køreskole for dig. Læs anmeldelser fra tidligere elever, f.eks. på facebook eller google, tag evt. med til et infomøde og dan dig et indtryk af kørelæreren. Det skal gerne være en god oplevelse af tage kørekort!

5. Hvornår undervises der?

Teoriundervisningen ligger lige efter skole, kl. 15.30. Så slipper du for at tage hjem, og så skulle afsted igen. I forhold til kørsel, så har vi små hold, og derfor kan vi nemmere tilpasse din køretid, så du slipper for fravær. Vi kan ikke helt undgå fravær – det er der ingen køreskoler der kan.

6. Skolevognen

Du kommer til at bruge mindst 16 lektioner bag rattet i skolevognen. Derfor er det vigtigt, at bilen er nem at køre, ikke har for store blinde vinkler og har det ekstraudstyr, der hjælper dig til at lære at køre bil på bedst mulig vis. Nogle køreskoler har flere biler, og så kan det selvfølgelig være svært at vide hvilken bil du kommer til at køre i. Hos køreskolenPLUS kommer du til at køre i en ny VW T-ROC fra 2018. En bil der er perfekt som skolevogn og nem at køre.

7. Pris

Hvad koster et kørekort? Det er umuligt at svare på. Noget af det sværeste at vælge ud fra, er prisen. Det er ikke et ‘standard’ produkt man køber, og den endelige pris kan variere utroligt meget. Hvis en elev f.eks. ikke består, så koster det ekstra. Hvis en elev skal have ekstra køretimer, så koster det ekstra. Der kan være forskel på, hvad der er inkluderet i lovpakkens pris, og hvad der ikke er. Hvilke ekstra ydelser man får med, og hvilke man ikke gør. Du kan se vores pris på kørekort her.